FENNTARTHATÓSÁG

Környezetünk megóvása

A Budafok Recycling a zöldgazdaság támogatója, hiszen hulladékpapírt alakít át hasznos termékekké, így nagyban hozzájárulunk természetes forrásaink megőrzéséhez. A fenntartható fejlődést támogató „zöld” papíralapanyag-források használata egyfelöl a termelési költségekcsökkenését eredményezheti, másfelöl, a „zöld” tevékenységbenvaló részvétel manapság igen pozitív megítélést kölcsönöz a piacon a gazdasági szereplők számára. Hiszünk abban, hogy munkánkkal és termékmegoldásainkkal sokat teszünk környezetünk fenntarthatóságáért, és ezen keresztül jelentős mértékben hozzájárulunk a gazdasági növekedéshezés a társadalmi jólét fejlődéséhez egyaránt.

Miért érdemes fenntartható forrásokat használnia?

A fenntartható fejlődésre való törekvés olyan üzleti lehetőségeket rejt magában, amelyekkel a környezetünket terhelő dolgokból gazdaságilag előnyös javakat hozhatunk létre. Továbbá, magasabb minőségű termékeket és költséghatékonyabb megoldásokat kínálhatunk a papírgyárak számára, akik amúgy a végfelhasználóknak állítanak elő késztermékeket. Az újrafeldolgozás segítségével a papírgyártás, az általa gyártott terméket, annak szinte teljes életciklusán át hasznosíthatja és ezzel együtt lehetőséget kínál saját vásárlói számára, hogy ők maguk is hozzájáruljanak a fenntartható fejlődéshez, anélkül, hogy napi rutinjukon, szokásaikon változtatni kelljen. Az újrahasznosított papírtermékek használatával a fogyasztók nem csupán lehetőséget kapnak a kezükbe, hogy környezet-tudatosan éljenek, de közvetett módon, pl. természetes élőhelyünk megóvásában is részt vesznek. Összességében, az olyan fenntartható erőforrások felhasználásával, mint a hulladékpapír, a Budafok Recycling vevői is hozzájárulnak azon törekvésekhez, amelyek az iparág negatív környezeti hatásait kívánják minimalizálni. Mindezt természetesen oly módon, hogy az, a folyamat legvégén álló végfelhasználók, és a környezetünk számára is egyaránt kedvező legyen.

Az újrahasznosítás előnyei

Az újrahasznosítás lehetővé teszi a gyártók számára, a „kevesebb=több” elmélet mentén történő tevékenykedést, azaz, hogy kevesebb erőforrás ráfordításával állítsanak elő nagyobb értéket. Így kihasználjuk az előnyeit azoknak a javaknak, amelyek már eleve rendelkezésünkre állnak és újra fel lehet őket használni. Az újrahasznosítás gazdaságos és felelősségteljes megoldásokat kínál mind a környezet, mind a társadalom számára. Az újrahasznosítással energiát, pénztés nyersanyagot is spórolhatunk, miközbenlehetőséget biztosítunk a növekedésre.

Mi a Budafok Recycling-nál a lehető legjobbat hozzuk ki a rendelkezésre álló javakból, a leghatékonyabb módon használva a hozzánk beérkező hulladékpapírt. Minimalizáljuk a negatív környezeti hatásokat, és lehetőséget kínálunk a papíripari szereplőknek, hogy az általunk kínált termékek segítségével növelhessék saját hatékonyságukat.