RÓLUNK

Elkötelezettségünk

Küldetésünk

Kitartóan összpontosítunk arra, hogy olyan magas minőségű papírhulladékból készült termékeket állítsunk elő, hogy azok szilárdan megalapozzák a belőlük készült termékek kiváló minőségét, és nem utolsó sorban, hozzájáruljanak partnereink megfelelő szintű jövedelmezőségéhez is.

Víziónk

Magas szintű papíripari tapasztalattal rendelkező kollégáink szakértemét felhasználva szeretnénk elérni, hogy a Közép-Kelet európai papírgyárak meghatározó papírhulladék beszállító partnerei legyünk.

Értékeink

Minden egyes partnerünk igényeire kellőképpen odafigyelünk elősegítve azt, hogy megtartsák, vagy növeljék versenyképességüket a piacon. Környezetbarát módszerekkel dolgozunk, különös gondot fordítunk a fenntarthatóságra, azzal a céllal, hogy a hulladékból ismét értéket teremtsünk a társadalom számára.

Legyen a partnerünk

Amennyiben a Budafok Recycling-ot választja, egy olyan stratégiai partnerrel dolgozhat együtt , aki teljes mértékben az Ön igényeinek megfelelően végzi tevékenységét, továbbá, fenntarthatóságot biztosít az Ön vállalkozása és a környezet számára is egyaránt. A Budafok Recycling következetes és kiváló termék megoldásokat kínál, így a velünk való együttműködés során Ön növelheti vállalkozásának jövedelmezőségét is.

Folyamat

1. Hulladék begyűjtés

A Budafok Recycling konténereket és speciális szelektív hulladéktartókat biztosít szerződött partnerei számára. Az ezekben felhalmozott papírhulladékot cégünk teherautói gyűjtik össze és szállítják be telephelyünkre. Amennyiben szerződött partnereink igénylik, lehetőség van kisebb tömörítők, prések kihelyezésére is.

2. Az anyagok átvétele

Saját teherautóink által beszállított, illetve a független gyűjtőktől beérkező anyagok súlyát lemérjük, majd lerakodjuk telephelyünkön az erre a célra kialakított létesítményben.

3. Minőség-ellenőrzés

A beérkező anyagok átvizsgálásra kerülnek, azok nedvességtartalma, illetve az esetleges tiltott vagy nem kívánatos anyagtartalma szempontjából, majd előzetesen osztályozzuk őket az Európai Papíripari Szövetség (CEPI) besorolásának megfelelően.

4. Válogatás

A beérkező anyagokat szétválogatjuk és megtisztítjuk a nemkívánatos tartalmaktól. Ez utóbbiakat melyek leginkább műanyag természetűek, átadjuk polietilén feldolgozó cégeknek további felhasználásra.

5. Darálási folyamat:

A darálásra szoruló anyagokat egy erre a célra kifejlesztett ún. guillotine-on és zúzógépen vezetjük át.

6. Bálázási folyamat

A bálázandó anyagokat egyenként 1000 kg-os és 2,1 m3-es bálákba préseljük.

7. Tárolás

A végterméket raktárépületeinkben bálázott formában tároljuk, szállításra készen.

8. Felhasználás

A Budafok Recycling késztermékeitEurópa-szerte használják fel papírgyártás alapanyagént. Hozzávetőlegesen egy tonnányi papír gyártásakor átlagosan kb. 20 élő fát mentünk meg a kivágástól.